Duurzaam denken én doen

Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Duurzaam denken én doen is immers de reden geweest om met het label Koecci & cowboys te starten; cradle to cradle. De oorsprong start bij onze duurzame boerderij waar de belangrijkste kenmerken van de bedrijfsvoering zijn:

 

  • Dierenwelzijn
  • Duurzaam (met kringloop voer-mest-voer)
  • Milieuvriendelijk
  • Vrij van antibiotica
  • Maatschappelijk verantwoord

Omdat wij respect hebben voor onze dieren en daarom niets willen verspillen, hebben wij een bestemming gezocht voor de huiden. Die huiden blijven over na de slacht.

Duurzaam denken

Met respect voor mens, dier en milieu worden er eerlijke, duurzame producten vervaardigd van runderhuiden. Door van de huiden natuurproducten te maken, krijgt het nog een functie en voorkomen we verspilling. Dat getuigt toch wel van respect.

Let op: er worden dus geen dieren geslacht omwille van de huid. De huiden worden bewerkt tot natuurproducten om het nog een functie te geven en niet te verspillen.

Duurzaam doen

Natuurlijke producten van Nederlands fabricaat en A-kwaliteit. 
Waar veel producten van splitleder zijn gemaakt, zijn onze producten van vol nerfleder gemaakt en op ambachtelijke wijze geproduceerd zonder chemicaliën. Wil je meer weten over het looiproces, dat kun je hier lezen.

Onze labels zijn gemaakt van biologisch katoen. Onze hangtags (hanglabels) zijn gemaakt van landbouwafval, de stengels en bladeren die overblijven na de oogst. Hiermee wordt een tweede leven gegeven aan landbouwafval, verkleinen we onze ecologische voetafdruk, geven meer waarde aan afvalstoffen en voorkomen we verspilling van waardevolle grondstoffen. De milieu impact van hiervan ligt 47% lager dan dat van papier van bomen en zelfs 29% lager dan recycled papier.

Naast deze praktische zaken, heeft ieder bedrijf een energiehuishouding. Wij zijn met onze zonnepanelen, warmtepomp i.c.m. grondbuisventilatie, een eigen bron en energie-neutrale huisvesting voor het belangrijkste deel zelfvoorzienend.